vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's
- Campings

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Natuur
Gouvia ligt op het eiland Corfu wat is onder te verdelen in drie gebieden. Het Noorden staat bekend als bergachtig terwijl het zuiden bekend staat om haar lage ligging. Het midden van Corfu is een combinatie van deze twee gebieden en is hierdoor vooral erg kronkelig. Gouvia is gelegen in het middelste gebied.

Op Gouvia valt buiten het seizoen veel regen, waardoor de plek erg groen aandoet. In de zomermaanden is het echter doorgaans erg droog en warm. Met 906m is de hoogste berg op Corfu de Pantocrator, in het noord-oosten van het eiland. Vanaf de Pantocrator kunt u heel Corfu overzien. Ook Albanië is zichtbaar vanaf de Pantocrator en op heldere dagen zelfs Italië.

We vinden hier veel olijfbomen wat nog altijd een belangrijk product is op Corfu. Deze olijfbomen hebben een karakteristiek uiterlijk met gaten in de stam. Deze gaten ontstaan door een (ongevaarlijke) parasiet. Naast olijfbomen vinden we hier voornamelijk peren, granaatappels, appels en de ficus.

Op Corfu is het duidelijk dat de kustlijn zeer toeristisch is, vroeger lag hier de beste landbouwgrond, maar door de opkomst van het toerisme zijn landbouwers verplaatst naar het binnenland. Voor de minder toeristische Natuur gebieden zult u dus in het binnenland moeten zijn.

Bij het Achilleion is een zeer mooie tuin. Deze tuin bevat veel standbeelden van Griekse Mythologische figuren.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013